Vivisol inaugura dos centres per a malalties respiratòries a Barcelona

Vivisol va estrenar a Barcelona, els passats dia 12 i 13 de desembre dos nous Centres d'Atenció a Pacients amb Malalties Respiratòries Cròniques, tant en edat adulta, com pediàtrica (únic proveïdor de teràpies respiratòries a Catalunya), els anomenats Vivicare. 

 

El primer centre Vivicare es troba dins l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau a la ciutat de Barcelona i cobreix les necessitats del lot 9 del concurs de TRDs de Catalunya.

 

 

El centre Vivicare de l'Hospital Sant Pau consta de dos amplis locals que han estat remodelats i ampliats recentment en una operació patrocinada per Vivisol Ibérica SL: un local està dedicat principalment a l'atenció de pacients amb trastorns de son i un altre per a la gestió completa dels pacients més complexos en ventilació mecànica.

 

 


 

 

Ambdós locals es troben a la tercera planta del bloc principal de l'hospital a l'àrea de pneumologia de l'Hospital Sant Pau per a una major comoditat per als usuaris.

La ubicació dins de l'hospital i l'atenció per professionals sanitaris, ajuden a desenvolupar una òptima sinergia de treball entre VIVISOL i els professionals de salut del departament de Pneumologia de l'hospital per millorar l'atenció del pacient en tractament ventilatori. D'aquesta manera i amb un equip multidisciplinari, ajuden a millorar la qualitat de vida del pacient i una major participació i coneixement del pacient amb el seu tractament.

 

Així és el Vivicare de Sant Just Desvern 

 

El segon Vivicare estrenat el dia 13 de desembre es troba als exteriors de l'Hospital Moisès Broggi, a Sant Just Desvern (Barcelona) i cobreix la població del lot 5 del concurs de TRDs de Catalunya. Un Centre Mèdic modern i polifuncional que disposa d'àmplies consultes individuals per a l'atenció als pacients respiratoris i una zona comuna per realitzar sessions grupals de formació a pacients amb trastorns de son.

En aquest Vivicare a més d'atendre les necessitats que els pacients respiratoris puguin tenir, es duen a terme consultes programades per a realització de proves sol·licitades pel metge, instauració de la teràpia prescrita, manteniment i revisió dels equips (CPAP, AutoCPAP, BIPAP etc..) i, per suposat, es realitza un seguiment clínic general.

 

Ambdós centres donaran assistència a desenes de milers de pacients i el seu entorn, amb suport directe a les unitats de Pneumologia, però també a d'altres, com les unitats d'hospitalització, rehabilitació i/o cronicitat, millorant la coordinació i la integració de l'atenció sanitària als diferents hospitals de la zona, així com els diferents hospitals pediàtrics de Catalunya i afavorint, així mateix, la coordinació amb la xarxa d'Atenció Primària.

 

 

 

 

Coordinació amb Pneumologia


Atesos per infermers i fisioterapeutes de Vivisol i coordinats amb els serveis de Pneumologia dels diferents hospitals, els Vivicare – Centre d'Atenció Respiratòria Vivisol, estan ideats per dur a terme una atenció a pacients amb malalties respiratòries, de forma còmoda i adaptada a les seves necessitats en totes les fases de la seva patologia.

Una atenció personalitzada a les necessitats dels pacients i les seves famílies, millorant el compliment i l' adherència terapèutica, especialment durant els primers mesos de tractament.

La relació entre els diferents hospitals i Vivisol, se seguirà reforçant en els pròxims mesos, posant sobre la taula nous programes d'atenció al pacient entre els quals, d'acord amb les necessitats dels pacients, així com els diferents centres sanitaris.

Accessibilitat, personalització terapèutica i qualitat assistencial per a una millor coordinació i integració assistencial entre els diferents nivells d'atenció, destaquen, en aquesta nova etapa de gestió de les teràpies respiratòries domiciliàries (TRD) a Catalunya.

Les dues estrenes dels centres Vivicare van comptar amb la presència de l'equip directiu de Vivisol incloent el president del Grup Vivisol avv. Giulio Fumagalli Romario i la participació de tot el personal dels departaments de Pneumologia dels Hospitals de la Santa Creu i Sant Pau i Moisès Broggi i les gerències dels mateixos.